Collegereeks in de Rozenknop, iedere eerste vrijdag van de maand.

Wat weet jij nog van de Eerste Wereldoorlog?

Lezing door Thei Hoeymakers

Vrijdag 2 september:

160825_college-rozenknopVanaf september start in de bovenzaal van café de Rozenknop het vervolg van de collegereeks die het café organiseert samen met Boekhandel Spijkerman. Het een na kleinste boekenwinkeltje van Nederland, gevestigd op de Kleine Berg. Elke eerste vrijdag van de maand toveren we de bovenzaal van de Rozenknop om tot klaslokaal, net na de oorlog werd de zaal namelijk ook gebruikt als school en die traditie pakken we graag weer een beetje op.

De eerste lezing van dit seizoen is meteen een bijzondere; Thei Hoeymakers neemt ons mee terug in de tijd met zijn prachtige verhalen en oneindige kennis over de Eerste Wereldoorlog. Over de Tweede Wereld Oorlog weten we vaak nog verrassend veel. Maar wat weet jij nog van de Grote Oorlog, ook wel de Vergeten Oorlog genoemd? Thei neemt je mee terug in de tijd en door zijn prachtige manier van vertellen heb je bijna het idee dat je zelf aan het front staat. Naast de lezing is er ruimte voor discussie en een kleine quiz.

We zijn bijzonder vereerd dat we Thei deze avond het podium mogen bieden. Een allesweter in de goede zin van het woord, onder meer vanwege zijn jarenlange journalistieke ervaring. Daarnaast is Thei een graag geziene gast in het Eindhovense café wereldje, een betere plek om verhalen te delen en nieuwe verhalen te ontdekken is er natuurlijk niet.

Vooraf kan er natuurlijk heerlijk gegeten worden van onze nieuwe kaart. Op vertoon van je kaartje ontvang je bij het menu een drankje van het huis.

Kaartjes te koop bij de Rozenknop of bij Boekhandel Spijkerman. Prijs: 7,50. Studenten 5,00.

Bovenzaal café de Rozenknop
Hoogstraat 59, Eindhoven
Aanvang 20.30