Kerst Top 5 van uw boekhandel

161209_kersttop5Zoekend naar bijzondere boeken die INGETOGEN zijn…
Tja al eerder sterk aangeraden, maar zo mooi.
En sterk anders dan alle heftige boeken van NU.
Dat verwacht u toch van mij, BIJZONDERE boeken.

Veel plezier met “De Kerst”.
En…Lees ze!

160906_driessenRivieren
Martin Michael Driessen

€ 17,90

Een meesterlijke verhalenbundel. Rivieren is als een literair vlot in de stroom van egodocumenten en biografisch zwerfvuil. Drie vertellingen die uitstijgen boven de psychologie van al dan niet gekwelde zielen. Novellen die het aandurven mythologisch te zijn. Driessen heeft mijn boekenkast verrijkt met een in omvang bescheiden maar schitterende bijdrage. Met een zeer precies taalgebruik roept hij werelden op waarin ook de geschiedenis op de achtergrond meeklinkt.

 

DPS design & prepress studio533, Een dagenboek
Cees Nooteboom

€ 19,90

Neen, geen dagboek maar een dagenboek. Cees schrijft over zijn huis op Menorca. Over zijn dagelijkse “beslommeringen”, zijn tuin met cactussen. Maar het gaat natuurlijk over meer, veel meer. “Voor elk wat wils”. En geschreven in een prachtige, ingehouden stijl. Voor de Kerstdagen een verademing. Droom en denk “weg” met Nooteboom!

 

161209_wintersonKerstdagen
Jeanette Winterson

€ 22,50

Gekozen bij De Wereld Draait door als boek van de maand. Zeker niet altijd mee eens, maar nu wel! Magische verhalen die je geheel in Kerststemming brengen. Heerlijk om te lezen: (zoals we van Winterson gewend zijn) altijd verrassend. Ook twaalf typisch Engelse Kerstgerechten. Ook dat nog. Het ideale Kerst cadeauboek!

 

161101_paustovskiGoudzand
Konstantin Paustovski

€ 34,99

Oh, oh wat een geweldige leeservaring. Ik zou het wel weten. Uren met Paustovski in het Rusland van de revolutie en erna doorbrengen. Weg met alle “Kerstverplichtingen”, Rotfeest! Maar met dit boek kom je die dagen heel makkelijk door…

 

 

NatsumeKokoro
Soseki Natsume

€ 19,95

 

Een roman uit 1914, een Japanse roman, het leken vooraf, dat ernstige culturele barrières het lezen ervan zouden bemoeilijken. De beeldschone, verstilde foto op de omslag gaf de doorslag en…niets bleek minder waar. Hoewel de wereld van de hoofdpersonen in het boek mijlenver afstaan in leefwereld, taal, gewoontes en kleding, wist het boek zelfs de moderne westerling diep te raken.