Kom kennismaken met…

Eva Meijer, romancier en filosoof

Vorig weekend winnares van de Hypatia-prijs voor het beste filosofisch getinte boek van een vrouwelijke auteur voor ‘De soldaat was een dolfijn’, komend weekend bij het AG!

Zaterdag 21 april 2018
AG Eindhoven, Parklaan 93
Meerlezaal, 17.00-19.00 uur

Toegang voor AG-leden:  gratis
Toegang voor niet-leden: € 10

Eva Meijer (Hoorn, 1980) is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Zij promoveerde vorig jaar cum laude aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar de politieke stem van dieren.

Haar meest recente roman is ‘Het vogelhuis’ (2016) en gaat over het leven van vogelliefhebber en onderzoeker Len Howard (1894-1973). Begin 2016 verscheen ‘Dierentalen’, waarin ze talen van niet-menselijke dieren bespreekt, en tevens de vraag aan de orde stelt wat taal eigenlijk is.

Haar laatste boek, ‘De soldaat was een dolfijn’ gaat over politieke dieren. Aristoteles schreef dat de mens het enige politieke dier is, omdat alleen de mens onderscheid kan maken tussen goed en kwaad. Tegenwoordig vallen andere dieren nog steeds buiten de politieke gemeenschap, terwijl menselijke beslissingen hun levens in grote mate bepalen.

Eva Meijer zal vooral over deze drie boeken spreken en daaruit ruim voorlezen.

Behalve de genoemde boeken heeft Eva Meijer ook in diverse tijdschriften gepubliceerd. Verschillende publicaties van haar hand zijn voor prijzen genomineerd.