Lezing AG Auke Hulst

Kom kennismaken met… Auke Hulst

Donderdag 25 april
Parklaan Eindhoven
Meerlezaal, 20.00 – 22.00 uur

Aanmelden tot 25 april 19.00 uur

In ‘Zoeklicht op het gazon’ onderzoekt Auke Hulst de mysterieuze verdwijning van vicepresident  Richard Nixon in 1960. Eerder verschenen van zijn hand ‘En ik herinner me Titus Broederland’, ‘Slaap zacht, Johnny Idaho’ en ‘Kinderen van het Ruige Land’.

Auke Hulst beschrijft in Zoeklicht op het gazon op intelligente wijze de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Het resultaat is een historisch psychologisch portret dat uiterst actueel is.

8 november 1960, Zuid-Californië. Vicepresident Richard Nixon heeft zojuist zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen waarin hij het opneemt tegen de talentvolle senator John F. Kennedy. Het belooft de spannendste verkiezing ooit te worden, een strijd tussen twee werelden: de verbeten Quaker versus het gelikte rijkeluiskind. Dan verdwijnt Nixon opeens – op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen.

Vanwaar dat impulsieve vluchtgedrag? En welke beschadigingen opgelopen in een leven dat in armoede begon, in een gezin waar de dood altijd boven tafel hing, zullen bepalend zijn voor de fatale fouten die jaren later het vonnis zullen voltrekken over Nixons carrière?