Prachtige ‘Butcher’s crossing’ van John Williams

John Williams - Butcher's crossingIk heb ‘Butcher’s crossing’ bijna uit.

Butchers crossing
John Williams

Een literair avontuur. Speelt in 1870, zeer herkenbaar voor hen die ‘Arendsoog’ lazen. Prachtige karakters, zeer goed uitgediept. Zeker zo goed als ‘Stoner’ !!

Kom anders a.s. zondag (2 december) even kijken,
extra koopzondag vanaf 13u.

 

Een roman over het verlangen naar een intens leven, en het verlies van onschuld; een verhaal dat diep graaft in de menselijke ziel

Amerika, 1870. De jonge Will Andrews stopt met zijn opleiding aan Harvard en trekt westwaarts op zoek naar avontuur, naar het echte Amerika. Als hij na een lange reis aankomt in het van god en iedereen verlaten dorp Butcher’s Crossing in Kansas neemt Andrews een ingrijpend besluit: hij gaat mee op wat een van de laatste grote jachten op de bizon zal zijn, een dier dat vrijwel uitgeroeid is door de handel in huiden. De ervaren jager Miller leidt de expeditie naar een kudde van duizenden bizons in een verstopte vallei. Terwijl Miller als een bezetene in de weer is om elke nog levende bizon te doden, worden de mannen in het nauw gedreven door de snel invallende winter en leert Andrews meer van zijn land dan hij ooit had kunnen voorzien.